bio csíramagok

 

Mi a csíráztatás menete?

1. A magokat folyóvíz alatt mossuk át.


2. Áztassuk be őket annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. A kisebb magvakat, gabonaféléket általában 12 órán át, a vastagabb héjú, olajos magvakat kb. 1 napig.

3. Ha kellőképpen megduzzadtak a bio csíramagok, öblítsük át őket langyos folyóvíz alatt, majd tegyük át őket a lyukas tálakba. A legalsó zárt tálban mindig legyen víz. Amennyiben a legfelső tálban is csíráztatunk, takarjuk le egy kistányérral, hogy a megfelelő körülmények adottak legyenek. Vigyázzunk, hogy a csíramagok ne penészedjenek meg!

4. Ezután nincs más dolgunk, mint naponta két alkalommal átöblíteni a magokat folyóvíz alatt és várni, hogy ehető nagyságúra nőjenek.

TIPPÜNK: ha B2 vitaminban gazdag csírát szeretnénk, sötétebb helyen csíráztassunk, ilyenkor a növénykénk is világosabb lesz. Amennyiben világos helyen (pl. ablak előtt ) tartjuk a magokat, élénkzöld és C vitaminban gazdag csírát kapunk. Az ideális hőmérséklet 17 és 22 fok között van.