Csíranövények

 

Szerezze be napi vitamin-adagját csíranövényekből!


A magok csíráztatása: Csíráztatás előtt mossuk meg jól a magokat, beáztatni nem szükséges. Helyezzük a tálat vagy csíráztató üveget világos, de nem napsütötte helyre.Fontos, hogy kizárólag erre a célra forgalmazott magokat használjunk, mert az ismeretlen eredetű magok esetleg vegyszerrel kezeltek, vagy csírázásra alkalmatlanok lehetnek. A legértékesebbek a biomagok, mivel ezek garantáltan vegyszermentes termesztésből származnak.

Tél végére jelentkeznek rajtunk a vitaminhiány tünetei. Csíranövények sorozatunkban olyan vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak, és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre. A jelenleg kapható fajták túlnyomó többsége biomag:
búza
lucerna
csicseriborsó
mustár
napraforgó
zsázsa
vöröskáposzta
brokkoli
vöröshagyma
retek
ruccola
sárga köles
tönkölybúza
aranylen