free bootstrap templates

GYÜMÖLCSTERMŐK, ZÖLDSÉGEK, FŰSZEREK

KÉK ÁFONYA

Kevés olyan étel van, amely ennyire egészséges lenne, mint a kék áfonya.
Ez a zamatos ízű bogyós gyümölcs igazi szuperétel: lassítja az öregedést, elképesztően magas az antioxidáns-tartalma, erősíti az immunrendszert, jó hatással van emésztésünkre, látásunkra és memóriánkra is. 
Gyümölcse kék színű, ropogós, kellemes fűszeres ízű. Friss fogyasztásra, süteményekbe, lekvárnak, smoothie-ba és gyümölcssalátába is tökéletes, aromáját feldolgozás után is megtartja. 
Tavasszal harang alakú virágaival, nyáron kék bogyóival, ősszel narancs-vörös színben pompázó leveleivel díszít. Bokra 1,5-2 m magas, 1,5 m széles. Fagytűrő, nyugodtan ültethetjük kertünkbe, vagy akár dézsába is. Az optimális beporzás miatt ajánlatos két különböző fajtát ültetni. Savanyú talajt igényel. 
Üzletünkben több fajta is elérhető. 

SZIBÉRIAI MÉZBOGYÓ

Mobirise

Szibériai mézbogyó
Sárgásfehér virágaival még a levelek megjelenése előtt díszít. Látványos termései miatt díszbokornak is ültetik. KIváló fagytűrésű fajta (virágai csak -8 °C alatt károsodnak). 2-3 cm-es zamatos bogyói májusban érnek. Termése kellemesen édes, enyhe savassággal (íze kicsit hasonlít az áfonyáéra), A, C és B vitaminban, káliumban, kálciumban, foszforban és vasban, valamint antioxidánsokban gazdag. 1-1,5 m magas és széles cserje. Cserépben is nevelhetjük. Félárnyékos helyre, normál földbe ültessük. Az optimális beporzás miatt ajánlatos két különböző fajtát ültetni.
Friss fogyasztásra, süteményekbe, lekvárnak, smoothie-ba és gyümölcssalátába is tökéletes. 

© Copyright 2020 - budrotech